Saturday, May 7, 2011

HARI-HARI ADALAH HARI IBU

Ibu, Mama, Emak, Mommy.. apa saja gelaran yang dipanggil, dia adalah insan yang "memiliki" syurga kita.

saya panggil dia 'Mama'

Setiap hari -malah setiap saat- kita harus mengingati dan mengenang dia sebagai insan yang telalu besar jasanya kerana melahirkan, membesarkan dan mendidik kita. Redha Allah pada kita, atas redhanya dia pada kita. Ibu kandung, ibu angkat, ibu tiri dan ibu mertua juga mempunyai taraf yang sama. Doa mereka akan diangkat terus ke langit ke-7. InsyaAllah.


Mama & Nenek

Melihat wajah mereka adalah ibadah!! Seronokkan. Sentiasa luangkan masa untuk bersama mereka, bukan hanya menanti hari ibu yang datang setahun sekali. Tidak akan luak rezeki yang kita laburkan untuk dia, percayalah. Jangan biarkan ibu-ibu kita menanti dan merindui kita.

Pada yang jauh di perantauan, hubungilah mereka sekerap yang mampu walau hanya melalui sms. Semoga kegembiraan mereka akan menjadikan perjalanan kita lebih diberkati dan dirahmatiNya. InsyaAllah.



Nenek & Tok
[Hajah Mardiah Haji Adam & Haji Ismail Haji Martam]

5 comments:

nuraishah said...

unty nmpk berisi..selamat hari ibu :)

E n t o y C a i r o said...

ayu eyy rai'ey ibu mu'

macik!! cantik jam!!

hehehe

HS said...

camok: sure die tak nak mkn kalo die bc komen kamu nih..ada can lah ayu mkn potions die..dpt bnyk!! huhuhu


p/s - kalau balik nak kirim jubah. btau act no. ayu bank-in duit. nk yg tangan kecik, bhg bwh umbrella cutting. senang guna utk solat terus.

HS said...

eC: puji jam die pun die dh suke tuh..kembang semangkok la jwbnye.. hehehe..

p/s - all bless on ur exam der. may stay safe all da way. stay focus dude!!

E n t o y C a i r o said...

eh..ada neneq!!

hye maktok...
(tgk maktok pon dah macam tgk mak sendiri dah...)